Ole hyvä ja kirjaudu tai luo tunnus.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
  • * Tervetuloa vieras
Perjantai, 31.Lokakuu.2014, 18:50

Kirjoittaja Aihe: Miksi Suomi on niin kallis maa  (Luettu 2293 kertaa)

0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.

SakkeM

  • Paikalla Paikalla
  • Viestejä: 13392
Vs: Miksi Suomi on niin kallis maa
« Vastaa #80 : tänään kello 07:32 »
Muuten, tuossa tuli esille yksi syy siihen "eräässä toisessa ketjussa" esillä olleeseen opintoaikojen pitkittymiseen.  Opintojen loppuvaihesssa aika moni opiskelija tulee menneeksi töihin, koska niitä työpaikkoja on tarjolla.  Ja niitä on tarjolla osin (en kyllä tiedä, miten suurelta osin, totta)  sen takia, että valmistuneet eivät vaivaudu.  Ehkä (taas osin)  sen takia, että on tullut kummiskin hankittua hoidettavia lapsia opiskeluaikana, tai jostain muusta syystä, vaikkapa siitä kannattamattomuudesta johtuen.
tallennettu
Only 100% recycled electrons were used in the making of this message...

arko

  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 497
Vs: Miksi Suomi on niin kallis maa
« Vastaa #81 : tänään kello 08:04 »
Aika paljon, totta.  Juttuhan on niinkin, että matalapalkka-aloilla työssä käynnistä ei ole mitään hyötyä. Jos ynnätään lasten päivähoitomaksut, työmatkakulut yms  ja vähennetään asumistuki, päivärahat yms. päästään osapuilleen nollille tai korkeintaan satkun kuussa tappiolle.  Kuinka moni lukijoista ravaisi töissään, jos tuloksena on sata euroa kuussa?  (Aika moni, tiedän, mutta on myös monta, jotka eivät vaivaudu.)

Joskus silloin nuorena, kun jouduin etsimään väkeä töihin, yritin alkuun etsiä työvoimatoimistosta.  Soittelin työttömänä oleville maistereille. Aika paljon piti soitella, ennen kuin ymmärsin ihan oikeasti, ettei niistä kukaan lähde....  Olivat valmistuneet yliopistosta, ja *päässeet*  kortiston päivärahoille.  Tajusin, että pitää etsiä niitä, joilla opiskelut ovat kesken.  Rahan puutteessa saattavat lähteä jopa töihinkin, kun eivät kortistoon pääse.

Markun ikäjuttuun sanoisin, että naisten osalta on päinvastoin.  Syrjintää tai ei, työnantajana hankkii itselleen helvetisti vaikeuksia palkkaamalla nuoren naisen vakituiseen työsuhteeseen.  6-8 vuotta äitiys- ja hoitovapaasijaisia lyhytaikaisina opastettavana, sitten joka toinen viikko vapaata sairastuneen lapsen hoitoon jne.  Noin 12-15 vuoden kuluttua alkaa töistäkin tulla jotain.  Aika paljolta harmilta välttyy, jos palkkaa saman tien sen 45-vuotiaan.

Sanoinkin aina silloin (kun naisia ei ollut kuulemassa...), että annapa virkamääräys äskettäin valmistuneelle nuorelle naiselle,  niin hänhän heittää housut pois jo rappukäytävässä kotiin mennessään.    8-10 vuotta kun on odottanut, että pääsisi perhettä rakentelemaan kunnon päivärahoilla.

Aivan niin,tyttärelläni on yrityksessään noin 50 ihmistä töissä ja hän kerran totesi niin ikävää kuin se onkin hänellä ei ole varaa palkata nuoria naisia töihin juuri edellä mainitun vuoksi.
tallennettu
Tuolta tulen,tuonne menen.
 


Sivu luotiin 0.136 sekunnissa. 30 kyselyä tietokannasta.