Tomsku
Liittynyt: 8 years ago
Viestit: 154

4 months ago

Mulla on saatu lisenssi Capture Onen versioon 6. Kokeilin sitä tietenkin silloin vuosia sitten kun sain tuon lisenssin, mutta en oikein pitänyt sen käytöstä. Nyt tämän keskustelun innoittamana tutkin tuota Pro 10.1 versiota ja latasin siitä kokeiluversion. Reilun tunnin koekäytöllä voin sanoa, että softa on ihan eri skaalalla mitä se oli versiossa 6. Hotsittaisi jopa ostaa tuo Lightroomin tilalle.

Kuitenkin, missä edit history? Tuo on yksi ominaisuus Lightroomista mitä kaipaan todella. Kuvien importtaamista koneelle kamerasta/muistikortilta en ole vielä testannut tuolla CO:lla.

Capture Onen katalogi tuntuu kanssa haukkaavan megatavuja pieneltä SSD-levyltäni, mutta en katso tuota mikskään miinukseksi tässä vaiheessa. Lightroomin preview't vie 13 gigaa tällä hetkellä.

Presetit aplikoidaan kuviin minusta CO:ssa huomattavasti järkevämmällä tavalla, kun ne tavallaan valitaan mitä halutaan käyttää ja sitten tickboxilla valitaan ne päälle tai pois.

Spot heeling on Lightroomissa minusta mukavampi käyttää, vaikka lopputulos on CO:ssa sama. Vain hitaampi tuottaa, ja näitä softia vertaillessa koko homman juju kuitenkin periytyy siihen kummalla säästää aikaa tai tekee kuvan nopeammin. Onneksi tuota ei tarvitse kauhean usein, mutta muotokuvista olen häivyttänyt ikäviä näppylöitä/finnejä jos on ollut tarvetta.

Tuosta kutosversiosta ei vissiin saa enää upgradea halvempaan hintaan tähän tuoreimpaan versioon..
 
Propocop
Aiheen aloittaja
Liittynyt: 1 year ago
Viestit: 60
Paikkakunta: Helsinki

4 months ago

Olen yli kymmenen vuotta käyttänyt Capruren eri versioita sekä studiossa kuvaten suoraan koneelle ja kotona muistikortilta siirtäen haluamaani kansioon. En koskaan ole importoinut kuvia vaan avannut valikosta halumani kansion jolloin kaikki kuvat tulevat näkyviin.
Poistan myös haluamani kuvat Capturen ikkunasta vetämällä ne suoraan työpöydällä näkyvään roskikseen. Alussa käytin trash-toimintoa ja ihmettelin kun kone täyttyi. Viimein löysin gigatolkulla kuvia Capturen omasta roskiksesta :-)
 
Avatar
Mirrored
Kuvat.fi VIP
Liittynyt: 10 years ago
Viestit: 18594
Paikkakunta: Karjaa

4 months ago

Sonyn käyttäjä saa tämän edullisesti. https://www.phaseone.com/Sony/

Capture One Pro 10 (for Sony) - EUR/USD 50
Support for Sony cameras only

Capture One Pro 10 - EUR 279 / USD 299
Support for more than 400 cameras
Tamron SP85mm, IMO paras muotokuvaobjektiivi
Nikkor AF-S 50mm ja 35mm G
Leica M - Sony E laatusovite, merkki Metabones

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa
Vaihda väriteemaa Vaihda leveyttä